Zonneboilers

Een zonneboilersysteem bestaat uit zonnecollectoren (op het dak geplaatst), een zonneboiler, een pompsysteem om de zonneboiler vanuit de zonnecollectoren te verwarmen en een regelcomputer. Bij voldoende buitenlicht verwarmen de zonnecollectoren het water in de zonneboiler via een eigen circuit met interne warmtewisselaar op. Het zonneboiler circuit is gevuld met een milieuvriendelijke vloeistof die niet kan bevriezen. Het opgewarmde water kan als tapwater worden gebruikt. Dit tapwater wordt in de zonneboiler opgewarmd door een RVS tapwaterspiraal. Dit is een legionella vrije verwarming van het tapwater. Bij een te lage tapwatertemperatuur uit de zonneboiler bestaat de mogelijk deze wordt na-verwarmt door een externe warmtebron.
Voor de CV ondersteuning wordt, bij voldoende temperatuur in de zonneboiler, het retourwater van de CV moet lager zijn dan de temperatuur in de zonneboiler, het retourwater van de CV installatie (voor)verwarmt. Wanneer de CV watertemperatuur uit de zonneboiler te laag is wordt deze na-verwarmt door een externe warmtebron.

Het zonneboilersysteem wordt aangestuurd met een meegeleverde autonome regelcomputer met display en bediening. Echter als een zonneboilersysteem wordt ingepast in een energiesysteem, als voorbeeld in combinatie met een warmtepomp, wordt het gehele systeem gecontroleerd door de Buitelaar ControlBox.  Dit energie management systeem controleert de verschillende energiesystemen waardoor het maximale rendement wordt bereikt.

Een zonneboilersysteem met CV-ondersteuning kan zeker een besparing van 60% per jaar worden bereikt.
Voor een zonneboilersysteem bestaat een subsidieregeling.

Principeschema zonneboiler met CV ondersteuning

Mogelijke toepassing zonneboiler met warmtepomp en na-verwarmer

Principeschema zonne-hygiëne-boiler en warmtepomp

Wij ontwerpen, produceren en programmeren uw installatie of machine op maat.