Warmtepompen

We zijn in Nederland eigenlijk altijd gewend om ons energiecontract voor één of meerdere jaren af te sluiten en daarbij het tarief voor die periode vast te zetten.

Maar er is ook een andere mogelijkheid.

Stroom kopen op de EPEX (European Power Exchange, voorheen APX) is de handelsplaats waar elektriciteit op dagbasis wordt verhandeld. De EPEX is een spotmarkt, wat betekent dat er wordt gehandeld in uur-prijzen. Een leverancier koopt zelf day-ahead in voor de klanten en handelen zelf op dit platform. Vraag en aanbod bepaalt de prijs op de EPEX markt, elk uur zijn de tarieven op de EPEX dan ook anders.

Hoe meer we gebruik maken van variabele hernieuwbare energiebronnen, hoe groter de kans op overschotten, het elektriciteitssysteem weet geen raad met alle aangeboden elektriciteit als het hard waait en de zon schijnt, zodoende is de stroom heel goedkoop of je krijgt zelf geld toe om stroom af te nemen.

Leveranciers van dynamische energiecontracten

Particulier
ANWB
Tibber

Zakelijk
Nieuwestroom

APX Box

De APX Box is het brein achter het Smart Grid Systeem, de data van de slimme meter, accu pakket, zonnepanelen en EPEX prijzen worden verwerkt door de APX Box. Zodoende kan er op de EPEX markt worden gestuurd. Bij een overschot aan stroom (lage prijzen) worden de accu’s geladen, bij een tekort aan stroom (hoge prijs) gaan de accu’s stroom terug leveren aan het net.

Bij negatieve stroomprijzen worden de zonnepanelen automatisch afgeschakeld , zodat het stroomnet minder belast wordt.

De APX Box kan aangesloten worden op het netwerk achter een bestaande router met internet verbinding. De APX Box kan uitgebreid worden met een SIM kaart als failover functie of wanneer er helemaal geen internet aansluiting voorhanden is. Door middel van een VPN verbinding kan de APX Box bereikt worden voor software updates en/of ondersteuning op afstand.

Systeem prijzen

LiFePO4-batterijen hebben een gesloten structuur en zijn daardoor onderhoudsvrij. Met 6000 levenscycli en 90% capaciteit en kunnen vrij goed hoge stromen afgeven en absorberen. Bovendien is LiFePO4 een niet-toxisch, niet-ontvlambaar materiaal dat geen gevaarlijke dampen afgeeft.

Wij ontwerpen, produceren en programmeren uw installatie of machine op maat.