Warmtepompen

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of grondwater. Hiervoor gebruikt een warmtepomp stroom, maar veel minder dan bij direct elektrisch verwarmen.  De werking van een warmtepomp kan worden vergeleken met een omgekeerde koelkast. In plaats dat er warmte wordt afgevoerd haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen.

Een warmtepomp kan een centraal verwarmingssysteem voorzien van warm water. Dus als vervanging van een CV ketel. Echter moet het CV systeem wel van een laag temperatuur systeem zijn. Dit is meestal een vloerverwarming systeem. Voor het tapwater is meestal na verwarming nodig.

Een mooie oplossing is een warmtepomp in combinatie met een zonneboilersysteem. In eerste instantie wordt dan de zonneboiler verwarmt door de zonnecollectoren die op het dak zijn geplaatst. Mocht dit onvoldoende warmte opleveren kan de warmtepomp deze aanvullen door ook de zonneboiler te verwarmen.

Wanneer er meerdere energiesystemen in een installatie aanwezig zijn kan er een Buitelaar ControlBox worden toegepast. Dit energie management systeem controleert de verschillende energiesystemen waardoor het maximale rendement kan worden bereikt.

BHP Warmtepompen

Hoge temperaturen mogelijk door R290 koudemiddel koudemiddel

BHP warmtepompen zijn nieuwe generatie energiezuinige warmtepompen met het ozonlaag neutrale koudemiddel propaan (R290). Met hoogwaardige techniek wordt een optimaal rendement uit vermogen gehaald. Deze warmtepompen voldoen aan de strengste Europese milieunormen en voldoen aan de hoogste COP-norm in de markt met onze A+++ energie label. Mede hierdoor heeft deze warmtepomp de hoogste overheidssubsidie.

BHP warmtepompen kunnen water verwarmen tot een temperatuur van 75 graden Celsius. Hierdoor vallen vele beperkingen weg. Door deze hogere temperaturen kan met deze BHP  warmtepompen warm tapwater worden bereid bereidt en is vloerverwarming niet noodzakelijk.
Voor meer informatie: Download ons informatieblad via de download knop.

Mogelijke toepassing warmtepomp en zonne-hygiëne-boiler

Mogelijke toepassing warmtepomp met zonneboiler en na-verwarmer

Wij ontwerpen, produceren en programmeren uw installatie of machine op maat.