Buitelaar Engineering > Energie > Energieopslag

Buitelaar Slim Accusysteem

Een Buitelaar Slim Accusysteem is een energie opslag systeem dat in een systeemkast is gebouwd. Deze systeemkast kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Het energie opslagsysteem bestaat uit: accu modules, met batterij management systeem,  omvormer, CEE aansluitingen, een energie management systeem.  De accu’s kunnen worden geladen met zonnepanelen maar ook met een netspanning en optioneel ook met een aggregaat. Bij wegvallen van de netspanning kunnen de accu’s als noodstroomvoorziening worden ingezet. Wanneer in noodstroombedrijf de accu’s leeg dreigen te raken kan op dat moment automatisch een aggregaat worden gestart.

Het systeem wordt aangestuurd met een Smart Energie Control slim besturingssysteem. Deze houdt de energiestromen in de gaten en optimaliseert het laden en ontladen. Als voorbeeld kan het systeem bij een dynamisch energie contract bepalen op welk tijdstip van de dag de stroom het goedkoopste is en gedurende deze goedkope periode de accu’s laten opladen.

Voor een slim energie opslag systeem kan subsidie worden verkregen volgens de Energie-investeringsaftrek regeling (EIA) van de rijksoverheid.

Het installeren en in bedrijf nemen van een slim accusysteem

ESS Container Energie Opslagsysteem

Dit vloeistof gekoelde energieopslagsysteem heeft een IP67-beschermingsniveau en is geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingsscenario’s, zoals peak-shaving, uitbreiding van het eigen stroomnet, C&I stroombehoud en back-up, en off-grid noodstroomvoorziening.

ESS Container Energie Opslag systeem bestaat in hoofdlijnen uit 5 onderdelen:

  • Accu-module(s)
  • Power Conversion System (PCS)
  • Energy Management System (EMS)
  • Smart Energie Controller (SEC)
  • ESS Container

Wij ontwerpen, produceren en programmeren uw installatie of machine op maat.